GYOZA
Tijesto:
1/2 kg brašna
265 ml vode (vruće)
Prstohvat soli
Smjesa za punjenje:
Kozice i/ili
Mljeveno meso po želji (ovdje je mljevena junetina, najčešće se stavlja svinjetina, a ako ne jedete meso možete staviti ribu ili za vegansku verziju seitan ili tofu)
Svježi kupus sitno nasjeckan
Mladi luk sitno nasjeckan
Naribani đumbir
Zgnječeni češnjak
Shiitake gljive sitno nasjeckane (može i smeđi šampinjoni)
Sol i papar
Žličica smeđeg šećera
Soja sos
Sezamovo ulje
Pola dcl bijelog vina
Smjesu dobro izmiješajte i punite gyozu (jedna puna žličica je dovoljna)

Postupak:
Stavite brašno u posudu i lagano dolijevajte vodu i miješajte sa štapićima. Kad dodate svu vodu, rukama lagano krenite miješati vodu i brašno sve dok ne dobijete glatko tijesto (trebati će vam par minuta).
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da miruje barem pola sata, lagano premijesite i ostavite još pola sata. Prerežite na pola, napravite dvije dugačke uske štruce i režite male komade. Svaki komad posebno razvaljajte tanko (tijesto bi trebalo biti debelo 1mm, a promjera 10 cm), te radite krugove sa kalupom, šalicom ili što god imate da je promjera 10 cm.
Napunite smjesom, uz rub namažite malo vode i oblikujte po želji (motaju se od sredine prema jednoj pa prema drugoj strani).
Posložite ih u duboku tavu namašćenu sezamovim uljem.
Pržite dok od ispod ne poprime zlatnu boju, zatim ulijte malo vode (1/4 šalice) i poklopite tavu da se “skuhaju” (napare) do kraja (oko 3 minute). Pospite sezamovim sjemenkama i poslužite uz umak koji ste napravili od soja sosa, malo rižinog octa i žlicom Chili ulja.