Svježe cijeđeni celerov sok od organskih stabljika celera ima intenzivnu svijetlo zelenu boju i osvježavajući miris, dok okus varira od slanog, neutralnog, slatkastog pa sve do gorkog.
Mnogim ljudima ne odgovara okus ovog soka, međutim s vremenom se naviknete i postane kao sok. Ako imate probleme sa navikavanjem na okus celera, probajte za početak sa manjim količinama i razblažite sa malo jabuke, znači kad cijedite sok ubacite i malo jabuke pa postepeno smanjujte dozu jabuke jer celer je najljekovitiji kad se pije sam, bez ikakvih dodataka.
Celer se pije svako jutro natašte 4 dcl.
Sok se radi samo od stabljika celera, a potreban je otprilike jedan cijeli busen celera (ovisi o veličini).
Kura bi trebala trajati 3 mjeseca, može i duže a može i kraće, naravno, ovisi o potrebama organizma.
Sok se radi u sokovniku, a u slučaju da nemate sokovnik može i blender, ali ne dodaje se voda.
Sok se OBAVEZNO mora procijediti, kako bi se maknula sva vlakna jer tako postaje čisti koncentrat i na taj način je ljekovit jer ulazi direktno u stanice. Preporuka je da kupujete organski celer, jer zaista nema smisla piti toliko soka u svrhu poboljšanja zdravlja ako je celer iz konvencionalnog uzgoja i tretiran sa svim i svačim.
Za tjednu dozu je potrebno oko 5 kg, ako ćete piti svako jutro oko 4 dcl.