Salata od tjestenine (bez glutena):
250 g tjestenine od crvene leće
2-3 eko rajčice
1/2 crvene paprike eko
1 organski avokado
Kapari (3-4 žličice)
Matovilac i rikola (po želji)
1/2 feta sira
Malo tanko narezanog parmezana ili grana padano sira
2 limenke eko tune
Preljev:
1 ljubičasti luk tanko narezan
2 žličice dijon senfa
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice jabučnog octa
1 žličica meda
Himalajska sol i papar
Prvo napravite preljev: sve sastojke pomiješajte u zdjelici kako bi se luk usput malo marinirao dok pripremate ostalo.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi po uputama na pakiranju (oko 5-6 min). Procijedite i ohladite pod mlazom hladne vode. U zdjelu stavite opranu rikolu i matovilac, dodajte tunu, narežite papriku i rajčice na kockice, avokado na kockice, feta sir razmrvite rukama, dodajte tjesteninu i preljev pa sve skupa dobro promiješajte. Na kraju dodajte parmezan i po želji pržene kockice kruha (bez glutena ili koji želite).
Tjestenina od crvene leće je dosta zasitna, ne sadrži gluten, ima dosta proteina i odlična je za ovakve obroke.
Sve ostale sastojke prilagodite onome što imate u frižideru, dodajte ili oduzmite po želji.