Japanska udon tjestenina je najpopularnija u juhama i brzim stir fry jelima.
Ovo je jedan od najbržih i najukusnijih recepata za udon:
• skuhajte tjesteninu u slanoj vodi po uputama na pakiranju
• na tavi na tamnom sezamovom ulju popržite sitno nasjeckani kupus i ljubičasti luk na polumjesece
• zatim dodajte naribani komadić đumbira, naribana dva zrna češnjaka i nasjeckanu mrkvu na tanko i pirjajte dok se lagano ne karamelizira
• u to dodajte skuhanu tjesteninu i umak koji ste pripremili od 2 žlice tamari soja sosa, 1 žlice mirina (ili rižinog začina), 2 žličice srirache, 1 žličice javorovog sirupa i 1 žličice miso paste.
• sve dobro promiješajte i poslužite toplo
• po želji pospite gomashiom sa algama ili tostiranim sjemenkama sezama
Dobar tek!